Megbízható személyzeti tanácsadó

16+1 JEL, AMI ARRA UTAL, HOGY DOBBANTANOD KÉNE A MUNKAHELYEDRŐL

Figyeld magadat és az alábbi jeleket, melyekből megtudhatod, mikor fogd menekülőre a dolgot!

A legtöbben nem szívesen cseréljük le a mindennapos, megszokott biztonságot a hirtelen jött bizonytalanságra. Így van ez a munkahelyünkkel is: óvjuk, védjük akkor is, ha boldogtalanok vagyunk itt; sok mindent lenyelünk, amit a gyomrunk már alig bír el; hitegetjük magunkat, hogy majd jobb lesz; halogatjuk a döntést, hátha jön egy könnyebb időszak, vagy egy jobb lehetőség; mindeközben még az is lehet, hogy mást sem teszünk, mint önmagunkat verjük át újra és újra, annak titkolt reményében, hogy majd csak jön az a sült galamb magától. „De nem jön…pedig már megint eltelt egy év… és én még mindig itt vagyok! Mit csinálok rosszul?”

Ha neked is voltak már hasonló gondolataid a munkáddal kapcsolatban és képtelen vagy dűlőre jutni magaddal, most adok egy kis löketet a döntéshez! Figyeld magadat és az alábbi jeleket, melyekből megtudhatod, mikor fogd menekülőre a dolgot!

 1. Amikor kérésed ellenére ezredszerre is olyan feladatot kapsz, amihez úgy érzed, semmi közöd.
 2. Ha a kollégáid energiavámpírok…Uhh!
 3. Ha a főnöködre nem tudsz felnézni sem emberileg, sem pedig szakmailag. Utóbbi esetben igen nagy a baj.
 4. Amikor tökéletesen átlátsz valamit, racionálisan érvelsz és pont olyan, mintha a falnak beszélnél.
 5. Ha már nem tudsz hova fejlődni az adott pozícióban, nincs feljebb lépési lehetőség; és úgy érzed, ez neked nem elég.
 6. Ha a vezetőség visszamenően változtat a megállapodásotokon és nincs semmi a kezedben, amivel képviselhetnéd az érdekeidet.
 7. Amikor ez utóbbi már sokadszorra történik meg.
 8. Ha úgy érzed, számodra nem megfelelőek a munkakörülmények és a kérésedre sem történik változás. Tényleg szenvedni akarsz egész nap?
 9. Ha a főnököd elvárja, hogy intézd el a privát dolgait is, holott ez nincs a munkaköri leírásodban. A visszautasításodra pedig vérig sértődik és/vagy abban a hónapban nem számolja el a bónuszodat.
 10. Amikor az üzemorvos kifejezést csak az általad iktatott számlákról ismered, de még soha nem találkoztál vele személyesen.
 11. Ha minden nap 2 vagy több órát utazással töltesz csak azért, hogy eljuss a munkahelyedre és vissza; és úgy érzed ez teljesen lefáraszt, ráadásul rengeteg hasznos időtől foszt meg téged…(amit akár a gyerekekkel is tölthetnél, igaz?)
 12. Ha úgy érzed, te mindent megtettél, hogy beilleszkedj, de a kollégáid még egy év után sem fogadnak be; viszont már többször rajtakaptad őket, hogy rólad suttognak a hátad mögött
 13. Amikor még 3 év után sincs kézzel fogható munkaköri leírásod, viszont mindent rád bíznak valami olyan szöveggel, hogy „ezt csak te tudod megcsinálni!” Akkor most mit is csinálsz pontosan? Ja, hogy mindent! Értem.
 14. Ha a felettesed nem áll ki melletted egy vitában azt követően, hogy előzőleg biztosított a támogatásáról.
 15. Ha már többször hívtak egy másik helyről, ahol köztudottan jobbak a feltételek, de eddig mindig hezitáltál.
 16. Amikor úgy érzed, már nem tölt fel, amit most csinálsz; unod a kollektívát és különben is már korán reggel ideges vagy a puszta gondolattól, hogy be kell menned.
 • +1 Ha szoros összefüggést vélsz felfedezni a munkába járásod és a gyakori megbetegedéseid között. Amennyiben fizikai tüneteket* produkálsz, ne várj tovább és kösd fel az útilaput!
  • *Hogy mik ezek a tünetek? Gyakori láz, fejfájás, felerősödött allergia, kialvatlanság és különböző, pánikra utaló jelek.
Forrás: A cikk szerzője coach. 

„Ha olyan embereket alkalmazunk, akik szenvedéllyel vannak munkájuk iránt, egyáltalán nem szükséges őket felügyelni. Az ilyen munkavállalók sokkal jobban menedzselik magukat, mint bárki más tenné ezt. A tűz, a hajtóerő belülről jön náluk és nem kívülről.”

 

„Az egyetlen módja annak, hogy nagyszerű munkát végezzünk az az, hogy szeretjük azt amit csinálunk.”