Megbízható személyzeti tanácsadó

Interjú

Az önéletrajz tartalmából és felépítéséből is leszűrhető sok fontos szempont a szakmai tapasztalatokra, személyiségre, képességekre, készségekre vonatkozóan. De semmi nem helyettesítheti a verbális kommunikáció során nyert információkat, benyomásokat.

Telefonos interjú során a pályázót bővebben tájékoztatjuk a nyitott munkakörről, feltérképezzük a motivációit, a kommunikációs képességeit, reakcióit, valamint meghallgatjuk elképzeléseit, ennek alapján döntjük el, hogy érdemes-e személyesen is találkoznunk.

Személyes interjú során megismerjük az álláskereső szakmai tapasztalatait, személyiség jegyeit. A jelölttől kapott információk alapján megvizsgáljuk, hogy a munkakörhöz támasztott kritériumoknak mennyire felel meg, személyiségében, habitusában mennyire illik leendő munkáltatója csapatába.

Kiegészítő módszerek

A személyes interjú nagyon fontos eleme a munkaerő kiválasztási folyamatnak, mindazonáltal az interjúvolás bizonytalan dolog, mivel sok múlik a szimpátián, ezáltal szubjektív elem. Gyakran előfordul, hogy ugyanarról a jelentkezőről különböző felvételiztetőknek eltérő véleménye alakul ki. A megfelelően adminisztrált és a munkához illő feladatokból álló tesztek biztosítják a jelentkezők egyenlő kezelését és tárgyilagosabb döntésekre nyújtanak lehetőséget, mint a személyes beszélgetés. Ezért ma már sok munkáltató, személyzeti tanácsadó cég alkalmaz megfelelő teszteket kiválasztási folyamatában. Igény esetén Megbízóink számára a jelöltek kiválasztásakor az SHL Hungary személyiség kérdőívét (OPQ32) és különböző képesség tesztjeit (pl verbális, numerikus) alkalmazzuk on-line vagy off-line.

A képesség tesztek a legjobb előrejelzők a jelölt kiválasztáskor.

Az OPQ (Occupational Personality Questionnaire) 3 területet vizsgál: a jelölt emberekkel való kapcsolatát, gondolkodási stílusát és az érzelmeit. Ez a kérdőív nemcsak kiválasztásra, hanem fejlesztésre, csoportépítésre is egyaránt használható.

„Ha olyan embereket alkalmazunk, akik szenvedéllyel vannak munkájuk iránt, egyáltalán nem szükséges őket felügyelni. Az ilyen munkavállalók sokkal jobban menedzselik magukat, mint bárki más tenné ezt. A tűz, a hajtóerő belülről jön náluk és nem kívülről.”

 

„Az egyetlen módja annak, hogy nagyszerű munkát végezzünk az az, hogy szeretjük azt amit csinálunk.”